Pagina's

vrijdag 30 september 2011

Smashbook!!


Tada... hier zijn twee pagina's uit mijn smashbook!!

Ik vond het wel even spannend om er mee te gaan beginnen omdat ik nog al perfectionistisch ben en alles netjes wil doen. Het zal er nog vrij 'gecontroleerd' uit waarschijnlijk, maar het zal vast gemakkelijker worden... hahaha.

In het Smash book waarin ik nu bezig ben wil ik allemaal herinneringen van vroeger tot nu doen. Ik heb een aantal schoenendozen met speciale kaartjes, entreekaartjes, briefjes aan mijn moeder, enz.

Op de bovenste foto heb ik foto's van onze bruiloft gebruikt. Op de onderste foto heb ik een folder en een foto uit een folder geplakt. In de folder staat een foto van mij toen ik een jaar of 10 was en op de uitgeknipte folder sta ik samen met een collega.


Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat je kunt doen met een Smash book!

Ik ben op het moment verkouden, dus ik ga zo denk ik maar eens onder de wol... ondanks het mooie weer willen mijn moeder en ik morgen toch nog even naar het Creaweekend in Hardenberg (moet natuurlijk goed uitgerust zijn ;-))

Groetjes Gerda

woensdag 28 september 2011

Kippen


Goedemorgen!
Vandaag een verjaardagskaartje die ik voor mijn 'zusje' (wordt volgende week 28) heb gemaakt. Ze heeft samen met haar vriend een aantal kippen en is daar altijd druk mee bezig. Deze stempel van Penny Black vond ik sowieso al leuk, maar voor haar verjaardagskaart is hij natuurlijk perfect!


Voor de kaart heb ik papier van Magnolia en de tekststempel 'Happy Birthday' gebruikt. Daarnaast heb ik kant, lint, bloemen, filmlint van Tim Holtz en de pearlenpen gebruikt. Omdat ik het afdrukje een tijdje geleden al had ingekleurd weet ik de kleurnummers van de copics niet meer.

Een hele fijne dag!

Groetjes Gerda

dinsdag 27 september 2011

Jongenskaart


Daar ben ik eindelijk weer. Afgelopen weekend ben ik met de collega's wezen wadlopen. Dit was zeer gezellig en wat een weer hadden we er bij. Het kon niet beter!! Hierdoor ben ik dit weekend niet echt toegekomen aan mijn blog. Maar nu weer een blogbericht...


Voordat ik mijn gemaakte kaart laat zien, eerst even mijn bestelling van het Smash book uit Amerika!! Joepie hij kwam vandaag binnen!! Ik ben echt super blij. En gisteren mailde het scrapbookdepot dat daar (bijna) alle spullen ook weer leverbaar waren. Ik kan dus aan de slag. Ik kan niet wachten.


Vandaag ben ik verder gegaan met een jongenskaart. Ik ben normaal erg van de bloemetjes en de meisjeskleuren. Deze kaart vond ik dan ook best wel lastig om te maken. Maar uiteindelijk ben ik wel tevreden over het resultaat.


Voor de kaart heb ik het volgende gebruikt:
Papier van Maja design
Lichtblauw cardstock
Touw, stukje verband en filmrol van Tim Holtz

De stempels zijn beide van Magnolia en zijn gestempeld met Memento inkt.
Edwin is ingekleurd met Copics:
Gezicht: E000, E00, E02
Shirt en sokken: BG93, BG95, BG97
Broekje: B93, B95, B97
Schoenen: C3, C5, C7, C9

Dit was mijn kaartje voor vandaag. Nu maar eens aan de slag met mijn Smash book!!
Een fijne dinsdag!

Groetjes Gerda

donderdag 22 september 2011

Smash book




Onlangs zag ik dit bovenstaande filmpje bij Nicole Verkooijen op de blog. Ik had er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar nadat ik het filmpje had bekeken was ik wel meteen heel enthousiast. Ik ben altijd al wel bezig geweest met boekjes bijhouden met knippen, plakken, verhaaltjes schrijven e.d. En nu is er een boek voor!!! Helaas ging mijn enthousiastme over in teleurstelling, want hij was op dat moment alleen nog maar in Amerika te koop.

Ik heb om internet rond gekeken en uiteindelijk heb ik vorige week bij K&company in Amerika mijn sweet pink smash book besteld met wat toebehoren. Ik ben zo nieuwsgierig!! Ik weet niet hoe snel een levering hier kan zijn, maar ik kan niet wachten tot het er is.

Het Smash book is overigens sinds (heel) kort ook in Nederland te koop bij scrapbookdepot. Het ging hier zo snel dat ze binnen een halve dag uitverkocht was. Ik hier stiekem nog een bestelling geplaatst voor nog wat toebehoren.

Het is nog even wachten, maar hopelijk wordt dit beloont.

Groetjes Gerda

woensdag 21 september 2011

Verjaardagsenveloppe


Vorige week vrijdag moesten we op verjaardag. Omdat ik de hele dag gewerkt had, had ik geen tijd meer om voor koffietijd 's avonds een kaart in elkaar te knutselen... en ik heb op dit moment ook geen voorraad met kaarten dus er zat niets anders op dan nog 'even' een enveloppe te versieren waar het geld in kon doen.


Ik heb een kant&klaar label gebruikt die ik heb versierd met touw, bloemen, parels en een hanger (Candy van Debbie). De label had ik daarvoor gestempeld met een stempel van different colors. De label heb ik vervolgens op een enveloppe geplakt.

Groetjes Gerda

dinsdag 20 september 2011

Welkom Maureen!!!


Het is weer dinsdag en ik ben dus weer vrij! Lekker tijd om te knutselen. En vanmorgen kregen we op tijd al een sms dat vrienden van ons hun eerste kindje hebben gekregen, een dochter Maureen!! Goede reden voor mij om een kaart in elkaar te zetten.


Voor de kaart heb ik het volgende gebruikt:
Stempel: marianne design Papier: Maja en Eline's huis
Kant, band, knoppen: Eline's huis
Verder heb ik roosjes, parels, filmrol van Tim Holtz en een kant en klare doily.

De stempel is ingekleurd met copics:
Gezicht: E000, E00, E02, E93
Kleding en ballon: R81, R83 en R85

Nog een prettige knutsel dinsdag!!

Groetjes Gerda

maandag 19 september 2011

Magnolia kerstkaart


Gisteren was het heerlijk knutselweer, dus ik heb me prima vermaakt. Ik moet nog een heleboel kerstkaarten maken (tenminste als ik iedereen een zelfgemaakte wil sturen), dus wederom een kerstkaart. Ook wordt er in uitdagingen ook omgevraagd, dus twee vliegen in één klap.

Met de kaart wil ik mee doen met de volgende challenges:


Voor de kaart heb ik het volgende gebruikt:
Papier van Magnolia, parels, bloemen, knop en lint van Eline's huis en een hanger uit de Candy van Debbie. Tussen de bloemen zit filmlint van Tim Holtz en aan de binnenzijde heb ik stempels gebruikt van Differt Colors (tekst) en Marianne design (Merry little Christmas).

De magnoliastempel heb ik ingekleurd met copic's:
Muts, jas, neus sneeuwpop: R81, R83, R85
Broek en muts: B93, B95, B97
Haar, schoenen en bezem: W3, W5, W7
Sneeuwpop: C00, C0, C1 en RV000 (wangen)
Gezicht: E000, E00, E02 en E93 (wangen)

Groetjes Gerda

zondag 18 september 2011

Naamsticker


Onlangs hebben we het huis laten verfen. Hierbij hebben we meteen de oude luxeflex voor de voordeur weggehaald. Ondanks dat we hier al vier jaar wonen, hadden we nog geen naambordje.

Voor de Silhouette heb je 'Frosted Vinyl' (Creabest - Frosted Vinyl). Het geeft het zelfde effect als melkglas. Omdat de voordeur nog heel kaal was vond ik het leuk om met de Silhouette een naamsticker te maken.

Na een middagje ontwerpen is bovenstaande het resultaat. Ik ben er super trots op!!


Ik had inmiddels al nieuwe folie besteld bij Creabest, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om er mee aan de slag te gaan. De bedoeling was eigelijk het keukenraam helemaal te voorzien van folie (onderzijde), maar doordat ik de folie verkeerd om in de Silhouette heb gedaan (dom,dom,dom) heb ik het eerst bij het ene raam gehouden.

Ik heb het ontwerp van de voordeur aangehouden om het één geheel te laten lijken. De tekst op het keukenraam is te vinden in de Silhouette shop. Deze week maar nieuw vinyl bestellen zodat ik het keukenraam kan af maken.

Een prettige (knutsel)zondag!!

Groetjes Gerda

dinsdag 13 september 2011

Trouwkaart


Elke dinsdag ben ik vrij. En vandaag 'moest' ik alleen op de koffie bij een zieke collega. Samen met een andere collega hebben we een kleinigheidje namens de afdeling gebracht en hebben we lekker bijgekletst.

Vanmiddag had ik dus lekker de tijd om te knutselen!! En die tijd heb ik gebruikt voor een trouwkaart. Een collega trouwt deze week en ik vond het een mooie aanleiding om een kaart te maken. Ook komt het ook goed uit omdat ik graag aan een aantal challenges wil meedoen. Ik heb even rond gekeken en met de kaart doe ik mee aan de volgende 3 challenges:



De stempels zijn uiteraard van Magnolia en zijn beide met Memento inkt gestempeld.
Voor de kaart heb ik wederom het papier van Eline's huis gebruikt (pale pastels).
Daarnaast heb ik roosjes, een bedel en een strikje toegevoegd.
De doily en het overige papier heb ik met de Silhouette gesneden.

De stempels zijn met copic's ingekleurd. De gebruikte kleuren zijn:
Haar bruid: E71, E74, E77
Gezicht van bruid: E000, E00, E02, E93
Haar en broek bruidegom: W3, W5, W7
Jurk en blouse: C00, C00, C01
Roosjes: R81, R83, 85

Groetjes Gerda

Verjaardagscandy Merit


Voor de verjaardagscandy van Merit is het de bedoeling dat er een roze kaart wordt gemaakt en gestuurd naar Merit voor haar 16e verjaardag (dit kan nog tot en met 3 oktober). Afgelopen zondag ben ik 's middags aan het knutselen geweest om een roze kaart te maken. Als het goed is heeft ze de kaart vandaag ontvangen.


Voor de kaart heb ik een stempel gebruikt van The Greeting Farm.
Het papier is van Eline's huis (oude en nieuwe collectie)
Daarnaast heb ik roosjes, touw, pareltje, bedeltje en een taartonderlegger (Pipoos) gebruikt.

De stempel is ingekleurd met copic's:
Haar: C9, C7, C5
Gezicht: E000, E00, E02, E93
Mond: R00
Strik en jurkje: R81, R83, R85

Groetjes Gerda

maandag 12 september 2011

Candy gewonnen!!!


Morgen volgen foto's van een kaartje die ik zondag in elkaar heb gezet (voor wie hij bedoelt is krijgt hem morgen). Vandaag wil ik alleen even vertellen dat ik de candy bij Debbie van Everything made with love heb gewonnen. Daar ben ik natuurlijk super blij mee. Dit is de eerst candy die ik in blogland win!!

Debbie heel erg bedankt!! Ik wacht de enveloppe af en natuurlijk ga ik iets leuks maken met de spulletjes uit haar candy.

Nog een fijne (knutsel) avond!

Groetjes Gerda

donderdag 8 september 2011

Eline's winterhuis

Vandaag geen kaartje, maar een 'scrap'creatie met de GEWELDIGE stof van Eline's winterhuis.

Zoals ik zondag al vertelde, was ik afgelopen zaterdag bij creabest in Ommen. Ik kwam er toen achter dat ze sinds kort ook de nieuwe stoffen hebben van Eline's (winter)huis. Ik kon me natuurlijk niet inhouden en heb meteen 2 van de 3 stof soorten gekocht.

En het kwam wel goed uit dat ze deze stoffen hadden, want een collega van mij wilde een Ipad hoes met bordeaux rood er in. Rode stoffen genoeg thuis, maar geen bordeax rood. In de lap stof 'let it snow' zit o.a. de rode kleur... dus gisteren druk aan de slag met deze stoffen.

Gisteren kreeg ik ook mijn bestelling van Cottontrends binnen. Eindelijk heb ik er tijd voor genomen labels te ontwerpen en deze te bestellen. Ik wilde dit eigelijk al bijna een jaar, maar goed... Ik heb nu een mooie roze labels met naam. Kan ik mijn stoffen creaties labelen. Ik vind het super stoer lijken!!
Nu op naar het volgende... een eigen stempel (met naam) ontwerpen voor op de kaartjes.

Groetjes Gerda

dinsdag 6 september 2011

Roze kerstkaart


Ik heb de smaak te pakken. Ik vind de stempels van Marianne Design zo leuk, dat er meteen nog een kaart mee gemaakt heb. Dit keer in mijn favoriete kleur, roze.


Voor het kaartje heb ik volgende gebruikt:
Papier en kerststempels: Merry little christmas - Marianne Design
en papier van Eline's winterhuis (bloc pale pastels)
Lint: Eline's Winterhuis

De stempels zijn gestempeld met Memento. De stempels zijn ingekleurd met Copic markers.

Sjaal, muts, hart: R81, R83, R85
Sjaal vogel en eekhoorn: BG93, BG96, BG99
Sneeuwpop: C00, C01, C1
Vogels, eekhoorn en randjes v.h sterretje: W3, W5, W7 en E93

Voor de glitters op het sterretje heb de pen clear van 'at you Spica' gebruikt.

Groetjes Gerda


zondag 4 september 2011

Eerste kerstkaart

Gisteren ben ik bij Creabest in Ommen geweest. Ik ben DT lid (Silhouette) geworden voor hun blog/webwinkel!!! Ik ben natuurlijk super blij. Gisteren was er een workshop voor de DT leden. Mooie gelegenheid om iedereen te leren kennen... en om nieuwe dingen te kopen in de winkel.

Ik heb onder andere twee nieuwe stempels en papier gekocht (Merry Little Christmas - Marianne Design) en lint (Eline's winterhuis). Dit moest ik natuurlijk meteen gaan gebruiken. Ik heb bovenstaande kaartje vanmiddag in elkaar gezet... het eerste kerstkaartje is een feit.

Met deze kerstkaart doe ik mee aan:
Challege #38 Marianne Design
Voor het kaartje heb ik volgende gebruikt:
Papier en kerststempels: Merry little christmas - Marianne Design
Tekststempel: different colors
Lint: Eline's Winterhuis

De tekst heb ik gestempeld met Distress - Peeled Paint
De andere stempels zijn gestempeld met Memento. De stempels zijn ingekleurd met Copic markers.

Sjaal, muts, hart: R24, R27, R29
Sjaal vogel: BG93, BG96, BG99
Sneeuwpop: C00, C01, C1
Vogels en eekhoorn: W3, W5, W7 en E93

Groetjes Gerda